Continuant la seva itinerància per tot el territori català, la mostra “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català” va obrir les seves portes el passat divendres 20 d’abril al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, ubicat a l’antic recinte fabril de Cal Boyer, a la capital de l’Anoia. La inauguració va comptar amb la presència de la directora del museu, Glòria Escala, la representant de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre, el regidor de Qualitat Urbana i Interior Jordi Pont i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals Pere Camps. Acabats els parlaments, el comissari de la mostra, Ferran Pont Montaner, va guiar els assistents en una visita explicativa.
L’exposició “Espais recobrats” és un projecte conjunt de l’arquitecte Ferran Pont i la fotògrafa Teresa Llordés, coproduït per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el mNACTEC (Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), i que neix de resultes de la publicació del llibre del mateix títol que documenta, mitjançant l’ús de fotografies històriques i imatges actuals, la reconversió dels antics edificis i complexos fabrils del territori català en nous equipaments d’usos diversos.
En el cas igualadí, la mostra es complementa amb la projecció de l’audiovisual “Igualada. Transformat espais”, que recull espais propis de la ciutat que no apareixen ni en el llibre ni en els plafons de l’exposició. A més, l’exposició es relaciona també amb les activitats “La fàbrica del rocòdrom” (amb la col·laboració d’Ingravita) i “Fotografiem l’adoberia Bella” (amb la col·laboració de l’adoberia Bella), organitzades per l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell.
“Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català” es podrà visitar del 20 d’abril al 24 de juny.